11
Απρ

Wood Awards 2020

Recognizing Innovative Projects & Services

Wood Awards: Ανακοινώθηκαν οι νικητές του νεοσύστατου θεσμού για την ανάδειξη της ξύλινης κατασκευής και του ξύλου

Τα Wood Awards που διοργανώθηκαν από την BOUSSIAS και τελούν υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ξυλείας, ανακοίνωσαν την Τετάρτη 3 Μαρτίου τους μεγάλους νικητέςΜεταξύ των έργων που διακρίθηκαν είναι κατοικίες, κτίρια δημόσιας χρήσης, ξενοδοχεία, χώροι αναψυχής και ευεξίας, κέντρα πολιτισμού, στα οποία η εφαρμογή του ξύλου στην κατασκευή τους πραγματοποιήθηκε με καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο, αναδεικνύοντας όλα τα οφέλη του πιο φιλικού στον άνθρωπο και το περιβάλλον δομικό υλικό. Την αξιολόγηση των έργων ανέλαβε 12μελή επιτροπή που αποτελείται από ακαδημαϊκούς, εμπειρογνώμονες και θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου.

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Καθηγητής Παναγιώτης Τουλιάτος αναφέρει στο χαιρετιστήριο μήνυμά του:
«Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και έκπληξη η πρωτοβουλία της BOUSSIAS να διοργανώσει αυτόν τον διαγωνισμό για την ξύλινη κατασκευή. Είμαι ευγνώμων σε αυτή την ομάδα, όπως και στους εκλεκτούς συνεργάτες που αποτελέσαμε την κριτική επιτροπή, γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλη η ανθρωπότητα βρισκόμαστε σε μία εξέλιξη και ανάπτυξη της ξύλινης κατασκευής. Το ξύλο είναι το μόνο δομικό υλικό το οποίο παράγεται από την φύση, είναι οικολογικό και φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, εφόσον λαμβάνονται και εφαρμόζονται όλοι οι προβλεπόμενοι κανονισμοί και προδιαγραφές. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι διατηρεί απόθεμα εγκλωβισμού του διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που απαντά στα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος. Μέσα από την διοργάνωση των Wood Awards δίνεται μία ευκαιρία να αναδειχτεί στην περιοχή μας η ξύλινη κατασκευή, που δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Όταν η ξύλινη κατασκευή γίνει σωστά, τότε έχουμε ως αποτέλεσμα κτίρια που αντέχουν σε εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια. Συγχαίρω όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τους ενθαρρύνω με όλη μου την ψυχή να μην σταματήσουν εδώ και να συνεχίσουν. Υπόσχομαι από την πλευρά μου να προσφέρω τη βοήθεια και στήριξή μου ώστε να επιτύχουμε την εξέλιξη της ξύλινης κατασκευής».

Οι Κορυφαίες Διακρίσεις

Με τον τίτλο του Timber Trader of the Year, διακρίθηκε η IDS-Innovative Decoration Solutions για το σύνολο των διακρίσεων (4 Gold και 2 Silver) που απέσπασε το έργο «Cocoon» του Ιάπωνα Αρχιτέκτονα Kengo Kuma στο Βυζαντινό Μουσείο. Το συγκεκριμένο έργο δημιουργήθηκε για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας στην Ελλάδα και τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2020 και που ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας. Συμμετείχαν στην κατασκευή ακαδημαϊκοί και σπουδαστές της σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, οι εταιρείες X-Metal, VA-Energy και η WOODCO -TAKAS. Η υποψηφιότητα που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία των κριτών και κατέκτησε το Platinum βραβείο είναι το έργο «Wooden Cave» της Tenon Architecture που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους αρχιτέκτονες Θάνο Ζερβό και Απόστολο Μητρόπουλο για το ξενοδοχείο Hyades Mountain Resort στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Νικητές

Με Gold βραβείο διακρίθηκε η Forma Vogiatzis co, για την ειδική κατασκευή κύριας εισόδου στο Ocean Restaurant – Daios Cove Luxury Resort & Villas. Το Αρχιτεκτονικό γραφείο “Πολυάννα Παρασκευά + Συνεργάτες απέσπασε Silver βραβείο για την διαμόρφωση εσωτερικού χώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στο Τατόι club (Kid’s Open) και Bronze βραβείο για το έργο Kids Olive – Ground. Η Easy Green απέσπασε 1 Silver και 1 Gold για Προκατασκευασμένη Παθητική Κατοικία στην Κέρκυρα. Η Sigma Wood απέσπασε 2 Bronze βραβεία για την διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων (Pool Bar, κεντρικό εστιατόριο) στο Ηorizon Beach Resort, στην Κω. Από 1 Silver βραβείο διακρίθηκαν οι gkotsis serafimidou architects για διαμέρισμα στην Γλυφάδα, η Περισφαίριον – Κωνσταντίνος Νηστικάκης & συνεργάτες για μονοκατοικία στο Καστρί και η Ρουσσέτου Μονοπρόσωπη ΕΠΕ για το Ξύλινο Δάπεδο Κατοικίας στη Νέα Ερυθραία. Από 1 Bronze βραβείο διακρίθηκαν οι Alfa Wood Group & Ήσυχος Αντώνης 2728 studio για το Project: “Cellar Anousis” και η Hellas Wood Theocharis για την Κουζίνα «Top Line».

Τα Wood Awards διοργανώθηκαν από το Build της BOUSSIAS με τη στρατηγική συνεργασία της The Design Ambassador. Χορηγός των βραβείων είναι η Sigma Wood και Υποστηρικτής η IDS – Innovative Decoration Solutions. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι: Archisearch.grB2Green και Epipleon.

Tα βραβεία και οι νικητές

Timber Trader of the Year
IDS-Innovative Decoration Solutions
PLATINUM
Tenon Architecture: Wooden Cave
Architectural Design & Construction
Hotels & Resorts Tenon Architecture: Wooden Cave GOLD
Κτίρια δημοσίας χρήσης IDS-Innovative Decoration Solutions: Cocoon | Kengo Kuma SILVER
Wellness ΠΟΛΥΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ + ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Kids Olive – Ground BRONZE
 Architecture & Design Interiors
Κέντρα Πολιτισμού IDS-Innovative Decoration Solutions: Cocoon | Kengo Kuma GOLD
Κέντρα Πολιτισμού ΠΟΛΥΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ + ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Kid’s Open SILVER
Residential gkotsis serafimidou architects: Διαμέρισμα στη Γλυφάδα SILVER
Hotels & Resorts SIGMA WOOD | Studionoh: Κεντρικό εστιατόριο σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κω BRONZE
Architecture & Design Exteriors & Systems
Κέντρα Πολιτισμού IDS-Innovative Decoration Solutions: Cocoon | Kengo Kuma GOLD
Residential Περισφαίριον – Κωνσταντίνος Νηστικάκης & συνεργάτες: Μονοκατοικία στο Καστρί SILVER
Hotels & Resorts SIGMA WOOD | Studionoh: Πέργκολες & Pool Bar σε Εξωτερικό Χώρο Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος στην Κω BRONZE
Δομικά Στοιχεία, Κουφώματα, Έπιπλα και Διακοσμητικά
Κουφώματα Forma Vogiatzis co.: Ειδική κατασκευή κύριας εισόδου στο Ocean Restaurant – Daios Cove Luxury Resort & Villas GOLD
Δάπεδα ΡΟΥΣΣΕΤΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ: Ξύλινο Δάπεδο Κατοικίας στη Νέα Ερυθραία SILVER
Ντουλάπια Κουζίνας Hellas Wood Theocharis: Κουζίνα  «TOP LINE» BRONZE
Καινοτομία στην Παραγωγή
Καινοτομία στην εφαρμογή και χρήση IDS-Innovative Decoration Solutions: Cocoon | Kengo Kuma GOLD
Τεχνολογική καινοτομία IDS-Innovative Decoration Solutions: Cocoon | Kengo Kuma SILVER
Καινοτομία στην εφαρμογή και χρήση Alfa Wood Group & Ήσυχος Αντώνης 2728studio| Project: “Cellar Anousis” BRONZE
 Sustainability | Green
Sustainable Design IDS-Innovative Decoration Solutions: Cocoon | Kengo Kuma GOLD
Sustainable Design Easy Green: Προκατασκευασμένη Παθητική Κατοικία στην Κέρκυρα SILVER
Sustainable Construction Easy Green: Προκατασκευασμένη Παθητική Κατοικία στην Κέρκυρα BRONZE

Υπό την Αιγίδα

Πανελλήνιος Σύνδεσμοσ Ξυλείας

Χορηγός

sigmawood

Η επαγγελματική αρχή της εταιρίας έγινε το 1989 με προσωπική μορφή σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Αργυρούπολη.

Λόγω της τεχνογνωσίας που είχε η εταιρία, η ανάπτυξη ήταν ραγδαία με αποτέλεσμα να συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες της χώρας

Το 2001 έγινε μετεγκατάσταση σε ιδιόκτητο χώρο στη ΒΙΠΕ Κορωπίου με ταυτόχρονη αγορά των πλέον σύγχρονων μηχανημάτων έτσι ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στα έργα για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η κατασκευαστική συμμέτοχή της εταιρίας μας ήταν σε πάνω από το 50% των Ολυμπιακών έργων.

Η μεγάλη γνώση του ξύλου μας έκανε να ασχοληθούμε με ότι είχε και έχει σχέση μαζί του.

Συμμετέχουμε σε μια ευρεία γκάμα κατασκευών όπως : Ξενοδοχείων, ξενώνων, καζίνο, γραφείων, τραπεζών, γυμναστηρίων, αεροδρομίων, βιβλιοθηκών, μουσείων, διαμερισμάτων πολυκατοικιών, μονοκατοικιών, καταστημάτων, εμπορικών κέντρων, εστιακών χώρων, φαρμακευτικών εταιριών, νοσοκομείων, διαγνωστικών κέντρων, ιατρείων, σχολείων, αίθουσες χημείων, εξοπλισμού επίπλων διαφόρων ιδρυμάτων, πέργκολες διαφόρων ειδών και οποιουδήποτε τύπου ενεργειακών κουφωμάτων.

Υποστηρικτής

ids

Η εταιρεία IDS – Innovative Decoration Solutions ιδρύθηκε το 2011 από νέους, ανήσυχους, δημιουργικούς ανθρώπους με εμπειρία στον χώρο του ξύλου και του μετάλλου.

Με άριστη τεχνική κατάρτιση, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις και με όραμα για το αύριο, ανταποκρινόμαστε στη δύσκολη σημερινή επιχειρηματική συγκυρία με το βλέμμα στο μέλλον. Το εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και ο πλήρης εξοπλισμός (φρέζες CNC, laser κοπής, Punching, τεμαχιστικές, μηχανές διάτρησης διαμόρφωσης και συγκόλλησης, flatbed UV printer, φούρνος βαφής κα), εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η IDS, εδρεύει στο Κορωπί, σε εγκαταστάσεις 2700 Μ2 και δραστηριοποιείται στους τομείς επεξεργασίας ξύλου και μετάλλου, καθώς και της βαφής και UV εκτύπωσης μεγάλων επιφανειών. Καλύπτει έτσι ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών δίνοντας παραγωγικές λύσεις σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, εταιρείες ή ιδιώτες, που επιθυμούν τη βέλτιστη υλοποίηση των ιδεών ως βασική προτεραιότητα.

Strategic Alliance

the design ambassador